De cd Hobo Signs & Railroad Lines, het samenwerkingsproject van de Zeeuwse blues- & rootsband Champagne Charlie en het Roosevelt Study Center in Middelburg is al in een vergevorderd stadium. De opnamen van dit album, dat op 19 september verschijnt in het kader van het 25-jarig bestaan van het RSC, zijn inmiddels afgerond.

Woensdag 13 april a.s. van 17.30 tot 19.30 uur houdt de band een fotosessie op het terrein van de Stoomtrein Goes-Borsele. Dichter bij een “freight train” of “boxcar” kun je in Zeeland niet komen. Een prima plek dus om de wens van Champagne Charlie en het Roosevelt Study Center om de Zeeuwse roots nadrukkelijk in het project te integreren, werkelijkheid te laten worden.

Op Hobo Signs & Railroad Lines volgt Champagne Charlie het spoor van de “hobo’s” aan de hand van een wagonlading traditionele en meer recent geschreven songs. Deze Amerikaanse zwervers verplaatsten zich veelvuldig aan boord van goederentreinen. Het wordt een muzikale reis door het weidse, Amerikaanse landschap. Het ene moment aan boord van een stapvoets rijdende “freight train”, het andere moment zwervend langs eindeloze, stoffige “dirt roads”. Champagne Charlie werkte al eerder samen met het Roosevelt Study Center, dit gebeurt nu opnieuw ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van dit wetenschappelik instituut.

Zie ook: www.champagnecharlie.nl.