Op 28 mei spelen ze in Gent, de 29ste maken ze het Gipsy Festival in Tilburg onveilig. Maar ze vechten hun strijd ook op cd uit, zo meldt ons Music & Words. De schijf Balkan Brass Battle van Boban I Marko Markovic Orkestra vs Fanfare Ciocarlia verschijnt komende week bij het Asphalt Tango label.

BOBAN I MARKO MARKOVIC ORCHESTRA VS FANFARE CIOCARLIA: BALKAN BRASS BATTLE
Wat een gevecht, deze Balkan Brass Battle! In de linkerhoek Fanfare Ciocarlia, de Roemeense Balkan-brassband die zich vanuit niets in zeer korte tijd heeft opgewerkt tot een van de meest explosieve live-bands. In de rechterhoek de Servische trompetlegende Boban Markovic, die met zijn zoon Marko een ongelooflijk snelle en virtuoze trompettist in zijn orkest gehaald heeft. In 48 slapeloze uren werd de ‘strijd’ tussen beide giganten op cd vastgelegd. Enkele nummers zijn gezamenlijk opgenomen zoals het thema van James Bond, maar luister ook eens - ademloos - naar hun beider visie op ‘Caravan’ (Duke Ellington). Wat mij betreft is de eindstand 1-1!
label: Asphalt Tango • file under: world/Balkan brass • cd: ATR 2911

Concerten
28 mei Gent - Handelsbeurs
29 mei Tilburg - International gipsy festival

De distributie van deze cd, die op 16 mei 2011 verschijnt, is in Nederland in handen van Music & Words, zie: www.musicwords.nl.