Amersfoorter Johan Meijer heeft een bekende Duitse prijs gekregen voor zijn dubbel-cd met in totaal 33 nummers: Europeana – Raum und Zeit. Het gaat om de Preis der deutschen Schallplattenkritik, de prijs van de Duitse platenkritiek, die ieder kwartaal voor de beste cd’s in bepaalde categorieen wordt uitgereikt. Meijer kreeg de prijs in de categorie Lied & Chanson.

Op de CD staan liederen van Europese singer-songwriters die door het vertalersduo Meijer/Oudesluijs in het Duits zijn vertaald. Een aantal van die songs is al eerder in het Nederlands vertaald en - aangevuld met andere titels - op CD uitgekomen: Vaarwater en Tilsit.  Een aparte CD was gewijd aan de Oost-Duitse zanger Gerhard Gundermann: Honsdraf. Een nieuwe Nederlandse CD staat ook op stapel - en wel als eerste een met songs over Amersfoort en omstreken.
De komende weken is Meijer met zijn musici weer in de studio, met onder andere basgitarist Mischa Ivanov uit Sint Petersburg. Opgenomen worden songs voor de Nederlandstalige CD en een Duitse CD met liedjes van Nederlandse en Belgische Singer-Songwriters, onder wie ook Meijer zelf. Op de zondagen daartussen treedt hij samen met violist Jos Koning en luitspeler Bert Thissen op aan beide kanten van de Duits-Nederlandse grens.