Aanstaande maandag, 2 april verschijnt de debuut-CD, in eigen beheer, van de energieke Amsterdamse folkgroep 't Gevolg.

Na een achttal intensieve opnamesessies binnen een tijdspanne van drie maanden, presenteert 't Gevolg z'n eerste volledige CD met als titel Van liefde en andere pijn. De CD bevat zestien nummers uit verschillende windstreken, en werd opgenomen en gemixt in de geluidsstudio van Jan-Paul van der Meij in Wijk aan Zee. Uit de speakers klinken violen, gitaren, fluiten, mandolines, trekharmonica's, trommels, en vooral veel zangstemmen.

Variatie
Met een brede muzikale reikwijdte en vele muzikale invloeden slaagt de groep er in om een minder voor de hand liggend repertoire een geheel eigen draai te geven. Onder de titel Van liefde en andere pijn bestrijkt het album een breed spectrum, dat loopt van Italië tot Zweden, en van Canada tot Macedonië. Maar ook de Nederlandse en Vlaamse traditie wordt eer aan gedaan. Door de eigen arrangementen worden de uiteenlopende muzikale tradities met elkaar verbonden. Het uitgebreide cd-boekje geeft achtergronden bij de nummers, en bevat de liedteksten.

Niet kopiëren
't Gevolg probeert niet om muziekstijlen zo perfect mogelijk na te spelen. Liever voegt de groep er een persoonlijke touch aan toe, die het een eigenheid meegeeft die herkenbaar is. Naast een serieuze boodschap is er voor ’t Gevolg volop ruimte voor uitbundigheid en gezelligheid. Door de enthousiaste uitstraling is het voor het publiek moeilijk om stil te blijven zitten.

Presentatie
Op zondag 17 juni wordt de CD 's middags officieel ten doop gehouden (voor genodigden) in De Roode Bioscoop, het uiterst intieme en bijzonder sfeervolle theater aan het Amsterdamse Haarlemmerplein.

Eigen beheer
De groep draagt zelf alle kosten voor het produceren van de CD. Voorwaar geen sinecure in het huidige tijdsgewricht. Door de teloorgang van de CD-markt is het ongewis of de investering terugverdiend kan worden. Toch vormt dat geen belemmering voor de vier enthousiasme muzikanten. Het gaat er tenslotte om de muziek met anderen te kunnen delen. En om de drempel zo laag mogelijk te houden is de verkoopprijs van de CD ruim onder de reguliere prijs gesteld.

't Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt energieke en eigenwijze folk uit alle windstreken

't Gevolg (foto Michel Claus)

Groepsleden:
Hans van Deelen: zang, gitaar
Piet Karregat
: zang, gitaar, mandoline, banjo, bodhran, tin whistle
Doortje Schroevers
: zang, viool, blokfluit
Marcel van der Vloet
: zang, trekharmonica

www: http://www.t-gevolg.nl
CD release 2 april 2012, € 12,00 Bestellen via de website:
http://www.t-gevolg.nl/2012/cd-van-liefde-en-andere-pijn/