Vijftien Nederlandse artiesten (o.a. BJ Baartmans, Lenny Kuhr, Gerard van Maasakkers, Ad van Meurs, Gé Reinders en Mathijs Leeuwis) hebben voor Natuurmonumenten een muzikale bijdrage geleverd aan de CD Mijn natuur. De schijf verscheen begin dit jaar en zal op vrijdag 19 april officieel gepresenteerd worden in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

De nummers op Mijn Natuur gaan over de betekenis die de natuur voor de artiesten heeft. Daarmee vragen zij aandacht voor het belang van natuurbescherming in Nederland. Onder supervisie van multi-instrumentalist, singer/songwriter en producer BJ Baartmans ontstond een prachtig muzikaal landschap. Alle tracks zijn niet eerder uitgebracht en de meeste nummers zijn speciaal voor Natuurmonumenten geschreven.

Iedereen beleeft de natuur op zijn eigen manier. Dat hoor je terug in de vijftien songs op de CD. Maar hoe verschillend ook, de liefde voor natuur is heel herkenbaar. Boswachter Frans Kapteijns: ‘Muziek en natuur zijn mijn twee grootste passies. De natuur is voor mij een inspiratiebron, maar is dat ook voor veel musici. Deze cd bewijst dat maar weer eens.’

Deelnemende artiesten
Frans Pollux, BJ Baartmans, Eric van Dijsseldonk, André Manuel, Gé Reinders, Beatrice van der Poel, Gerard van Maasakkers, Egbert Meijers, Roosbeef, Lenny Kuhr, Jeroen van Merwijk, Renee van Bavel, Ad van Meurs / The Watchman, Mathijs Leeuwis en Ricky Koole.
diverse artiesten - Mijn Natuur
De plaat is te bestellen via de site van de Stichting Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl en te koop bij de bezoekerscentra.

Op vrijdag 19 april 2013 wordt dit album gepresenteerd in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, aanvang 20:15, entree €20,- (+€2,50 voor een pauzedrankje).

Deelnemende muzikanten van deze avond:
BJ Baartmans
Gerard van Maasakkers
Gé Reinders
Ad van Meurs
Mathijs Leeuwis
Beatrice van der Poel
Eric van Dijsseldonk
Egbert Meyers

Zie ook: www.muziekgebouweindhoven.nl.