Het nieuwe album L'exil, Refuge Du Barde van Emre & Lütfü Gültekin zal op 8 juni gepresenteerd worden in Brussel. Aan dit project werken heel wat gastmuzikanten mee, o.a. Wouter Vandenabeele, Raphaël De Cock, Anne Niepold en Joris Vanvinckenroye. Homerecords.be brengt deze plaat uit als Download Box, waarbij een persoonlijke downloadcode vergezeld gaat van een hoesje en voorzien is van een cd-boekje.

Op L'exil, Refuge Du Barde verzamelde Emre Gültekin bevriende muzikanten als eerbetoon aan vader, leermeester en inspiratiebron Lütfü. De diversiteit van de muzikanten kan niet symbolischer: van een Armeense duduk-speler tot een Duitse accordeoniste over een Senegalese hoddu-speler tot een Belgische tchatkan-speler en uiteraard enkele van Turkijes grootste muzikale persoonlijkheden.
Deze cd is dan ook niet alleen een ode aan de bard Lütfü, maar ook aan al die anderen die net als Lütfü tegen de stroom inroeien, slechts gewapend met een instrument, een pen, een stem... Een ode aan de vrijheid. Een ode aan de schoonheid.

Muzikanten op het album:
Emre Gu?ltekin - Saz & Vocal
Lu?tfu? Gu?ltekin - Vocal
Cumali Bulduk - Vocal
Wouter Vandenabeele - Violin
Raphaël De Cock - Chatkhan
Anne Niepold - Accordion
Vardan Hovanissian - Duduk
Malick Pathe Sow - Hoddu & Vocal
Ertan Tekin - Duduk
Elias Bachoura - Ud
Cengiz Özkan - Vocal
Joris Vanvinckenroye - Double bass
Thomas Baete - Fiddle

Dit album wordt door Homerecords.be uitgebracht als Download Box, een combinatie van een donloadcode met een fysiek hoesje en cd-boekje. Op de website downloadbox.be vind je uitleg over wat dat precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Voorproefjes van het album kun je hier beluisteren, op zaterdag 8 juni 2013 wordt L'exil, Refuge Du Barde officieel gepresenteerd in Brussel, meer info over het optreden vind je op de site van Muziekpublique.