Van de steppes van Mongolië, via Peking, rechtstreeks in de armen van Harlem Recordings. Op 7 februari 2014 verschijnt Baifang, het derde album van Hanggai, in heel Europa via het Haarlemse label. Na een druk tourjaar in 2012 dook de band afgelopen mei de studio in voor de opnames van Baifang, samen met de Nederlandse producer JB Meijers (bekend van De Dijk, Solomon Burke). De eerste video voor Hong Galou is al te bekijken op Youtube.

Nadat voormalig punkmuzikant Ichi zijn geboortestad Beijing verliet om op zoek te gaan naar zijn roots, kwam hij in aanraking met traditionele Mongoolse instrumenten en keelzang (khoömei). Kort daarna richtte hij Hanggai op. Sinds 2007 heeft Hanggai wereldwijd een enorme reputatie opgebouwd, met shows op o.a.  Roskilde, Lowlands, Zwarte Cross, Fuji Rock, The Chicago World Music Festival, Sziget,  Wacken Open Air, FMM festival, Sydney festival, ga zo maar door! De band heeft inmiddels alle uithoeken van de wereld gezien en deze bediend met hun traditionele keelzang, de tweesnarige Mongoolse luit en tweesnarige viool met paardenhaar. In 2009 brak de band door in Nederland en werd hun ‘Drinking Song’ zelfs dé hymne van het Zwarte Cross festival van dat jaar.

Als een stelletje Modern Day Djengis Khan’s verovert Hanggai nu de wereld. In februari van 2014 arriveert de band weer in Europa.

Tourdata:
13-2-‘14 - 013 - Tilburg
14-2-’14 - Burgerweeshuis - Deventer
15-2-‘14 - Melkweg Oude Zaal - Amsterdam
16-2-’14 - Vera - Groningen
17-2-’14 - AB Club - Brussel (BE)