Herman Brock Jr. presenteert met The Old World een bluegrassplaat met eigen werk

. Het album verschijnt op cd en vinyl in luxe uitvoeringen en is reeds digitaal beschikbaar

. De plaat wordt live voorgesteld vanaf 31 januari, acchtereenvolgens in Terneuzen, Antwerpen (B) en Utrecht.

De uit Terneuzen afkomstige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter Herman Brock Jr. heeft met The Old World een bijzonder bluegrassalbum gemaakt. Het bevat veertien nummers van zijn eigen hand en twee van zijn vader Herman Brock Sr. De in totaal zestien liedjes zijn opgenomen met hulp van muzikanten uit de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Het album is financieel mogelijk gemaakt met ondersteuning van crowdfunding via Voordekunst en verschijnt op zowel cd als vinyl in luxe uitvoeringen. Presentatieshows vinden plaats op 31 januari in Terneuzen (Porgy & Bess), 1 februari in Antwerpen (Crossroads Café) en 2 februari in Utrecht (de Parel van Zuilen). The Old World wordt fysiek gedistribueerd door Sonic en is reeds digitaal beschikbaar via onder meer iTunes, Deezer en Spotify.

Brock - The Old World

The Old World is een meerjarenproject geworden en voordat Brock eraan begon speelden schetsen van het plan al geruime tijd door zijn hoofd. "Ik had het idee om iets te doen met verhalen van vroeger uit de streek van waar ik ben opgegroeid. De titel ‘The Old World’ gaat over iemand die zijn heil gaat zoeken in Amerika. Mijn opa en mijn vader vertelden vroeger dat in de jaren '20 veel mensen uit Zeeland met de boot naar Amerika gingen om een beter leven te vinden. En dan vertelde mijn opa dat er mensen terug kwamen met pakken geld. Ze hadden keihard moeten werken, maar ze hadden wel een beter leven dan ze hier hadden achtergelaten. Dat intrigeerde mij als klein mannetje al.” Verschillende nummers op het album zijn tekstueel op dit thema gebaseerd, weer andere teksten zijn meer persoonlijk of gaan over Zeeuwse legendes, zoals het nummer Flyin’ Dutchman’s Curse, dat verhaalt over Willem van der Decken alias de Vliegende Hollander, die volgens de overleveringen in Terneuzen zou hebben gewoond.

Muzikale bijdragen zijn te horen van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Het artwork bestaat uit klassieke illustraties in een smaakvol ontwerp van de hand van Herman Brock Jr.

Klik hieronder voor:
 

'The Old World’ website
 ‘The Old World’ op Spotify
‘The Old World’ op iTunes
'The Old World’ op Deezer
 ‘The Old World’ bestellen via Sonic

Herman Brock Jr.
Herman Brock Jr.




Over Herman Brock Jr.
Herman Brock Jr. (Winterswijk, 18 September 1970) groeide op in Terneuzen en speelde als tiener al gitaar in de FFFF-band van zijn vader Herman Brock Sr. Zijn hoofdinstrumenten zijn zang en gitaar, en hij speelt daarnaast ook banjo, mandoline, contrabas en dulcimer. Brock Jr. richtte in 1999 samen met bassiste Lizz Sprangers de band Eurocasters op waarmee hij meerdere malen in Texas toerde. In 2003 nam hij zijn album 'Straight Up!' op in Palmer, Texas met muzikale bijdragen van o.a. Mike Morgan, Hash Brown en Holland K. Smith. Brock’s laatste elektrische' album ‘Coco Loco’ werd in 2005 in Austin, Texas geproduceerd door Jesse Dayton, met bijdragen van topmuzikanten uit Austin zoals Redd Volkaert en Erik Hokkanen. Jesse heeft op zijn beurt weer songs van Brock Jr. opgenomen die regelmatig op Austins KVET radio te horen zijn. Brock richtte in 2006 samen met Lizz Sprangers en Geertje van den Berg de bluegrass- en old time-band Brock & The Brockettes (www.brockettes.com) op. Sinds 2009 speelt hij ook met zijn bluegrassband Brock's Blue Grass Bunch (www.bluegrassbunch.com), waarmee hij in Kentucky heeft getoerd.