Op 18 april brengt Snowstar Records ter gelegenheid van Record Store Day 2015 een 7" uit waarop Bonnie 'Prince' Billy en broeder Dieleman elk een nummer van elkaar coveren.

De Zeeuwse zanger broeder Dieleman, alter ego van Tonnie Dieleman, heeft twee albums op zijn naam staan, beiden volledig in Zeeuws-Vlaams dialect gezongen. Nu brengt hij een split 7" uit met de Amerikaanse folk-held Will Oldham, beter bekend als Bonnie 'Prince' Billy. Oldham geldt als inspirator voor, en wordt geroemd door vele grote internationale artiesten. Zijn nummers werden eerder al gecoverd door o.a. Johnny Cash en Mark Lanegan. Voor deze release vertaalde hij 'Gloria' van broeder Dieleman in het Engels. Broeder Dieleman covert Oldham's 'Three Questions' in het Zeeuws.
 
Afgelopen jaar speelden beide artiesten samen een tour van acht volledig onversterkte shows verspreid door Nederland. Deze tour was binnen een uur volledig uitverkocht en voor beiden aanleiding tot een vervolg.

Ter promotie van de split 7" zal broeder Dieleman in-stores spelen op 18 april, gevolgd door een avondshow in Molenpark De Ster te Utrecht, georganiseerd door EKKO.
 
De split 7" zal diezelfde dag verschijnen op het Utrechtse Snowstar Records en in beperkte oplage verkrijgbaar zijn tijdens Record Store Day, zowel in de Benelux als in Verenigde Staten.