Op 27 november 2015 brengen literair productiehuis Wintertuin en platenmaatschappij Snowstar Records een boek plus cd uit van broeder Dieleman. Deze bijzondere uitgave heet Uut de bron.

Het boek is een bundeling van alle teksten van broeder Dieleman, inclusief die van het nieuwe, gelijknamige album. Dit album bevat liederen, veldopnames en instrumentale passages die elkaar opvolgen en samen een uitgesponnen geheel vormen. Een klein uur nieuwe muziek, gesprekken en soundscapes uit het Zeeuws Vlaanderen van broeder Dieleman.

Zeeuws Vlaanderen is een gebied vol verhalen. Ze zijn te lezen in het landschap en te zien in de gezichten van de mensen. Je hoort ze in kroegen, aan de keukentafel en bij de kachel. Daarom is het ook niet vreemd dat op het nieuwe album van broeder Dieleman de personages na afloop van de liedjes zo een soundscape van ruisende populieren inlopen terwijl ze doorpraten over het voorjaar, de oogst of hun roeping als beeldhouwer en priester.

Broeder Dieleman, foto Pim van de Werken
Broeder Dieleman, foto Pim van de Werken


Uut de bron werd in mei 2015 opgenomen door Pim van de Werken en de uitgave verschijnt als samenwerking tussen Wintertuin en Snowstar Records op Black Friday; de dag waarop de onafhankelijke platenzaak gevierd wordt met bijzondere releases. De uitgave zal gelimiteerd zijn tot 500 handgenummerde exemplaren. De presentatie vindt plaats tijdens het Wintertuinfestival, op zaterdagmiddag 28 november in Nijmegen.

Bekijk hier de videoclip van 'Lovenpolder, Boerengat', waarin archiefbeelden tonen hoe het dorp Boerengat met de grond gelijk wordt gemaakt voor de Dow Chemical fabriek: https://www.youtube.com/watch?v=Z0m4QWo2-nQ&feature=youtu.be.

Uut de Bron - cd + boek
Verschijningsdatum: 27 november 2015
Label: Snowstar Records / Literair Productiehuis Wintertuin
ISBN: 978-90-79571-34-5
Prijs: € 22,-
Meer info en pre-order: www.snowstar.nl/store/cds/uut-de-bron/
Broeder Dieleman al eerder live zien? Bekijk de tourdata op broederdieleman.com