Na tegenvallende verkoopcijfers van zijn album Niemand Is Van Iemand dacht Sido Martens erover om maar te stoppen met het uitbrengen van cd’s. Maar stoppen met muziek maken is voor hem ook geen optie, dus heeft hij besloten om voor de volgende plaat tenminste 100 liefhebbers te zoeken die hem financieel willen steunen. Hij is al bijna op de helft, inschrijven kan nog tot 1 mei 2016.

Eind 2015 verscheen het album Niemand Is Van Iemand van Sido Martens. Op de presentatie gingen er slechts 18 van de hand op ruim 80 bezoekers. De recensies zijn stuk voor stuk lovend, van Oor tot Heaven en ook elders op deze site (zie hier) is te lezen wat een kwaliteit Martens telkens weer blijft leveren. Aan het eind van het jaar stond de teller op 37, plus nog 15 exemplaren die de Friese singer-songwriter weggaf voor promotie. Inmiddels is de plaat wat gemakkelijker te bestellen via de webwinkel op zijn site, maar er staan toch nog een kleine honderd exemplaren bij Martens thuis. Dus heeft hij besloten om de volgende plaat pas uit te brengen als hij voor 1 mei 100 liefhebbers vindt die willen voorinschrijven.

Leeuwarder Courant
Naar aanleiding van de crowdfundingsactie had Jacob Haagsma van De Leeuwarder Courant een gesprek met Sido Martens, enkele citaten:

Het lijkt wel of het er niet meer toe doet. Muziek is consumptie, iedereen streamt en downloadt maar, er beklijft niks meer. Mijn muziek staat ook op Spotify, maar daar heb ik nog nooit een cent aan verdiend.

Het proces gaat toch wel door, liedjes maken hoort gewoon bij mij. Dat proces wil ik vastleggen. Dat laat ik mij niet afnemen. Ik ben nu 67, nu lukt het nog. Ik weet dat ik een niche-artiest ben, maar een paar honderd cd’s zou ik moeten kunnen kwijtraken.

Crowdfunding
Stoppen met muziek maken is dus geen optie, daarom zoekt Sido Martens financiële steun van het publiek. Hij deed al eerder crowdfundingsacties, onder meer bij De Pofklant (2001, toen het woord crowdfunding nog bepaald niet gebruikelijk was vond hij 100 sponsors die elk 100 gulden wilden bijdragen) en Suikerhard & Bitterzoet (2012, hiervoor zocht en vond hij 15 adoptieouders).
Dit keer kan er vooringeschreven worden op de nieuwe plaat en als er 100 liefhebbers zijn komt ie er. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe liedjes en wil je bijdragen aan de verschijning ervan op een zilveren schijf, stuur dan voor 1 mei 2016 een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je alle informatie.

Meer weten over Sido Martens: http://sidomartens.nl.