remmelt, muus en femke

Remmelt, Muus & Femke speelden afgelopen zaterdagavond drie nummers van hun nieuwe (derde) album The Long Way Round live in het KRO-radioprogramma American Connection. Diezelfde avond werd in het Radio-2 programma Smaakmakers een aantal nummers van die cd gedraaid.

Bij Ruud Hermans in de American Connection vertelde Thijs Muus dat hun cd komende week ook nog eens cd van de week is bij Omroep Friesland. Op het compliment van Hermans dat hij bij de zang van Muus steeds weer moet denken aan Neil Young, antwoordde Muus dat hij daar niets aan kan doen: "het komt gewoon vanzelf", zei hij.
Al eerder hoorden we enkele keren op Radio 2 het nummer Move On met Femke in de hoofdrol. The Long Way Round wordt in Hilversum dus bijzonder goed ontvangen. Na de presentatie van het album schreef Cecile Morel op de site VPRO3voor12 site:

... Perfect gedoseerde harmonieën vullen de goed gevulde zaal. (...) Femke zorgt voor kippenvel en contemplatie. (...) 'Gone' is een echt bijtertje in de beste Neil Young traditie. Thijs' nummer over vergankelijkheid gaat erin als koek evenals ‘New shoes for kids', een nummer van Hugo's hand. Het schetsmatige karakter van het lied brengt hem vanavond in verwarring: hij raakt zijn tekst kwijt. Vanuit het publiek souffleert iemand (Mouse?) een woord. Zijn Elton John-achtige uithalen pikken de draad weer op. (...) Geen tin whistle solo bij het rustige ‘Sad man'. Femke is haar fluitje kwijtgeraakt. Af en toe slaat Hugo de handen voor zijn gezicht in opperste concentratie. Femkes tekst lijkt hem aan te grijpen. Met schuin hoofd luistert hij en voegt af en toe wat klanken toe. (...) Er mag gedanst worden bij Carina's Waltz. Avonturen in een kroeg in Bergen aan Zee vol "hasjspuiters en chloordrinkers" zorgden voor de inkleuring van deze meezinger. (...) Het trio eindigt met het heerlijke feel-good nummer ‘Here comes the Sun'. (...) Toegiften zijn ‘Who Decides' en ‘If we should fall'. Dit laatste nummer zal in maart als enige Nederlandse track bij Corazon Records verschijnen...

Remmelt Muus en Femke treden aanstaande zaterdag 19/2 samen met Powder Blue op in Theater Wegwijzer aan de Molenweg in het Zeeuwse Nieuw en St. Joostland (bij Middelburg).

Zie ook: www.remmeltmuusfemke.nl.