De organisatie van de Triskell-folkfestivals in Zuid-Limburg geeft eind dit jaar een tweede live-verzamelalbum uit. Na het eerste tot weer es get is... (zie eerdaags onze rubriek cd-recensies) met daarop live-opnamen van de Triskell-festivals in 2003 en 2004, worden nu opnames vastgelegd van de concerten tijdens de komende vier (!) festivals van dit jaar.
Inderdaad organiseert Triskell dit jaar vier folkfestivals. Op de wintereditie van het Triskell-festival, 18 maart in Theater Landgraaf, worden opnamen gemaakt van de vier acts: Wiz Jones, Caulfield, Ambrozijn en The Tannahill Weavers. De andere drie festivals waar opnamen worden gemaakt zijn het lente-festival op 1 mei (met - onder voorbehoud - Coope Boyes & Simpson, Amorroma, Amazone en Alban Faust), het zomer-festival op 21 augustus en een verrassingsfestival op zondag 6 november. Het zomerfestival speelt zich in ieder geval weer af in de tuin van Paul en Fieke Baten aan de Douve 14-15 in Merkelbeek. De lokatie van de andere twee festivals wordt eerdaags bekend gemaakt.

Voor Triskell was het voor de eerste verzamelaar geen enkel probleem om toestemming van de muzikanten c.q. de platenmaatschappijen te krijgen. Organisator Paul Baten: "Door het feit dat de meeste groepen tegenwoordig alleen nog maar kontrakten met platenmaatschappijen voor één cd hebben, als ze überhaupt al een kontrakt hebben, zijn er eigenlijk geen formele beletselen om dit type cd's te maken. Je hebt alleen de toestemming van de groep/artiest nodig. De meeste cd's worden tegenwoordig trouwens in eigen beheer uitgegeven en de maatschappij-aanduiding is er alleen voor de auteursrechten", aldus Baten.

Het album tot weer es get is ... is voor 10 euro te koop bij een van de komende festivals. Het kan ook besteld worden via www.triskellfolk.nl. Dan komt er 2,50 euro aan verzendkosten bij.