Op het Triskell label - een van de takken van de festivalorganisatie Triskell in het Limburgse Merkelbeek - worden dit jaar cd's uitgebracht van de Belgische groepen Musaraigne en Amazone.
Amazone treedt op 1 mei op tijdens het lentefestival van Triskell. Tijdens de zomereditie van datzelfde festival op 21 augustus zullen beide groepen hun cd presenteren.

Musaraigne trad al eerder op bij Triskell. Van dat concert staat op het Triskell-verzamelalbum 'Tot wwer es get is...' (zie onze rubriek cd-recensies) het nummer Le Petit Camé. De groep wordt gevormd door Pascale Rubens op diatonische accordeon en Hannes Pouseele op cello.

Amazone is de groep rond accordeoniste/zangeres Hilde Frateur, die we vorig jaar nog zagen op het festival Route 04 waar ze een kinderprogramma verzorgde. Amazone zingt en speelt akoestisch eigen werk in ee folky idioom, waarbij alle uithoeken van Europa worden aangedaan. De groep bestaat in haar grootste bezetting uit: Hilde Frateur (zang, accordeon), Evelyne Lauwers (zang, cello, fluit), Jean-Paul de Clerck (zang, gitaar, fluit), Vincent Van den Bossche (cello, viool, zang), Kanza Mees (percussie) en als gastmuzikant bij bijzondere concerten of tournees de Fransman Eric Montbel (zang, doedelzakken, fluiten en andere blaasinstrumenten).

Zie ook www.triskell.nl.