Het trio KneeDeep maakt een soort akoestische popmuziek. Binnenkort verschijnt hun nieuwe ep, Red Lights. Marco Bressers stuurde ons uitgebreide informatie over hun bezigheden in de afgelopen tijd.

Het is weer even geleden dat KneeDeep wat van zich heeft laten horen. Maar dat wil niet zeggen dat ze ondertussen stil hebben gezeten. Na enkele succesvolle optredens in Den Haag, bij Acoustic Alley en in Het Paard van Troje zijn ze flink aan de slag gegaan met nieuw materiaal. Dit heeft geleid tot de ep Red Lights, opgenomen in de Audioworkx studio te Hoogeloon en tevens is er een videoclip (regie Joep Blox) van het titelnummer, die deels gefilmd is in café de Buut in Eindhoven.

De produktie van de ep was in handen van Ruud Borgers (Takkedak), die na enige tijd meerepeteren precies de chemie van de band aanvoelde. Percussionist John-Pierre de Bresser: "We schrijven alle drie afzonderlijk onze nummers, wat met zich meedraagt dat we nogal een divers repertoire hebben omdat de persoonlijkheden binnen KneeDeep op zijn zachtst gezegd nogal verschillen van elkaar. Daarom zijn wij zo blij met Ruud, dat hij de verschillen zo goed heeft weten te vangen en het tot een prachtig geheel heeft gesmeed."

Red Lights bevat vijf songs: het titelnummer Red Lights, geschreven door gitarist Christian van Leeuwen, die ook het nummer Golden Shade uit zijn pen liet vloeien.Toetsenist Marco Bressers is verantwoordelijk voor La Reine des Grâces en Children's Eyes en John-Pierre de Bresser maakt de ep compleet met zijn Troubled Within.

Ondanks de verschillende manieren van songs schrijven, delen de jongens van KneeDeep een grote passie: de zang. Op de ep is volgens hun duidelijk te horen dat ze veel tijd en aandacht willen besteden aan mooie zanglijnen. Vooral in het nummer Golden Shade. "Als iemand van ons een nummer inbrengt, is het gebruikelijk dat diegene ook de leadzang doet," aldus Christian. "Maar de andere twee die dan overblijven willen ook zo graag zingen, dat ze er gewoon dwars doorheen gaan klooien en uiteindelijk leidt dat dan tot een compromis en dat is dan de basis van onze samenzang. Maar het klopt, we zijn wel alle drie gek op zingen!"

Red Lights zal worden aangeboden in een pakket met als extraatje een dvd waarop de videoclip en zijn making of is te zien, twee concertregistraties (Acoustic Alley en festival Boulevard) en een interview met de band. Dit geheel zit in een houten doos waarin de titels en bandnaam zijn gefreesd door John-Pierre de Bresser zelf.

Op 6 juni 2005 speelt KneeDeep weer een folksurvival in café de Buut, momenteel wordt alles op alles gezet om daar de nieuwe ep in volle glorie aan het publiek te kunnen tonen.

Zie ook: www.kneedeep.nl.