De in Gent wonende Algerijn Djamel - ondermeer zanger bij de Belgische wereld-bigband Olla Vogala - brengt een nieuw album uit genaamd Hamza. Djamel staat met zijn dansbare popraï open voor spannende crossover-avonturen. Ook deze keer verlaat hij de geëffende paden en experimenteert hij met andere genres en talen. Ondermeer Bart Peeters en Jorunn Bauweraerts (Laïs) staan hem daarin bij. Djamel presenteert zijn nieuwe album aanstaande donderdag 26 mei vanaf 20 uur in De Centrale aan de Kraankindersstraat 2 in Gent.

Djamel, geboren aan "de poort van de Sahara" heeft in 10 jaar tijd zijn hart verpand aan Gent. Hij werkt samen met tal van Belgische groepen waaronder Son Raï en Olla Vogala, waar hij voor de warme Arabische inkleuring van de zang zorgt.
Vanuit de traditionele raimuziek, die hij vanuit zijn Algerijnse kinderjaren kent, brengt hij een mix van westerse en Arabische pop met elektrische gitaar, bas en drum en een verfijnde (klassieke) instrumentatie. Hij neemt je mee op sleeptouw langsheen verschillende tradities en legt hedendaagse muzikale accenten. Afwisselend weemoedig en monter vormen de liefde, zijn zoon en het heimwee naar zijn land en familie daarbij de thema's.
Zijn in 2001 verschenen debuut-cd N'tia N'tia werd enthousiast onthaald. Djamel krijgt de kans om veel op te treden: Mano Mundo, De Nachten, Lynx-festival, Sfinks rootsrally, Gentse Feesten, Polé Polé, Open Tropen en een 11-juliviering op de Brusselse Grote Markt. Overal zorgt hij voor zuiderse ambiance. In 2002 werkte Djamel mee aan de soundtrack van de film Kassablanka van Guy Lee Thys. Nu is er dus zijn nieuwste album Hamza.

Zie ook: www.decentrale.be.