Vorig jaar heeft het Terra Project een single uitgebracht voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Nu is er een cd met authentieke Ierse volksmuziek in een modern jasje. Met Terra Celtica wordt een begin gemaakt met een muzikale reis die de luisteraar over de hele wereld zal voeren.


Terra Project
is een initiatief van Peter van Leerdam, eigenaar van opnamestudio High Waves in Maasland. Als liefhebber van het maken van muziek en verre reizen laat hij zich graag inspireren door uitheemse instrumenten en melodieën. Op een rondreis door Ierland ontstond het idee om authentieke muziekinstrumenten te combineren met moderne synthesisergeluiden en samples.

Peter van Leerdam: "Ierland is één van de meest muzikale landen in Europa. Overal zie en hoor je mensen hun instrumenten bespelen, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ierse folk is tevens een muzieksoort die mij iedere keer weer diep weet te raken. Ik wilde met Terra Project dan ook graag in Ierland beginnen."

Terra Celtica, de eerste in een reeks van cd's die allen een specifiek gebied op aarde zullen bestrijken, laat een verrassende mix van oorspronkelijke en hedendaagse muziek horen. Ieder jaar zullen nieuwe titels aan deze muzikale wereldreis worden toegevoegd. Voor meer informatie, ook hoe de cd besteld kan worden, is de website www.terraproject.nl opgezet.