Ondanks het warme weer komt Music & Words toch weer  met wat mooie plaatjes, zo meldt ons Liesbeth Puts. Voor diegenen die voor donderdagavond nog geen grootse plannen hebben heeft zij nog de volgende tip: de Syrier Abdullah Chhadeh speelt met zijn groep Nara in het Tropentheater in het kader van Amsterdam Roots. Zijn nieuwe albun Seven Gates wordt hier en in het buitenland uitstekend ontvangen.

Over de nieuwe releases schrijft Puts van M&W het volgende:

JOEL RAFAEL BAND - WOODYBOYE - APPLESEED APRCD 1086
Deze Amerikaanse singer/songwriter deed al mee op het tweede deel van het Pete Seeger tribuut-album ‘If I Had A Song: The Songs Of Pete Seeger vol. 2 (APRCD 1055) en blijkt tevens een groot Woody Guthrie-volgeling te zijn. Zijn nieuwe cd bevat dan ook Guthrie- composities (en vier songs waarbij de tekst van Guthrie door Joel Rafael van muziek is voorzien!). Wat deze cd echter heel bijzonder maakt zijn de gasten die meespelen. Zo horen we o.a.Van Dyke Parks op piano, Matt Cartsonis (o.a. Warren Zevon) op banjo en mandola. Ook zingen Jackson Browne, Jennifer Warnes, the Burns Sisters, Arlo Guthrie en Jimmy LaFave op verschillende nummers mee. Aanrader!

LOU DALFIN - AI TEMPS DE FÈSTA EN OCCITANIA (DVD) - Aditi [image] dvd: AI 82502
De opvallende band Lou Dalfin komt uit de Occitaanse valleien van Noord-Italië. Zij maken gebruik van traditionele instrumenten in hun voornamelijk eigen composities, maar hun muziek heeft de energie van een punkband en de kracht van een rockgroep. Onlangs brachten we voor het eerst een album van hen uit in de Benelux (L'Oste del diau, FY 8085), maar nu is er ook een uitgebreide dvd verkrijgbaar. Deze bevat twee uur concertregistratie, aangevuld met een bijna 20 minuten durende documentaire over de muziekinstrumenten uit Occitanië plus enkele extra's.
NTSC, 5.1 dolby surround, beeldformaat 4:3. Italiaans/Occitaans gesproken met Engelse en Franse ondertitels.


BANTU FEAT. AYUBA - FUJI SATISFACTION - Piranha PIRCD 1998
De in Lagos/Nigerië geboren en nu in Keulen wonende Ade Bantu kan gezien worden als de drijvende kracht achter de Duitse hip-hopscene. Samen met Adewale Ayuba, een ster van de tweede generatie Fuji-muzikanten in Nigerië, heeft hij een wel zeer aanstekelijk dansalbum afgeleverd. Hip-hop, ragga, funk en R'n'B worden vermengd met de complexe ritmepatronen uit de Yoruba-traditie. De teksten worden gezongen in het Engels, Yoruba, Spaans en Pidgin Engels. Een opmerkelijke cd die nog wel eens voor een grote verrassing zou kunnen zorgen!

THE ROUGH GUIDE TO CELTIC MUSIC - World Music Network RGNET 1155
Keltische muziek komt uiteraard niet alleen uit Ierland, maar ook uit andere streken uit Europa zoals Bretagne, Galicië, Wales en Schotland. Deze Rough Guide probeert zo veel mogelijk variatie in het aanbod te doen met o.a. Kila, Mercedes Peón, Capercaillie, Alan Stivell, Llan de Cubel, Shooglenifty e.v.a.

THE ROUGH GUIDE TO SALSA DANCE - World Music Network RGNET 1156
Dit is de tweede versie van de Rough Guide to Salsa Dance (deel 1 was RGNET 1035 en is nu vervallen) en hij biedt de luisteraar een overzicht van de beste salsagroepen van New York tot Colombia, van Jimmy Bosch en Fruko & Sus Tesos tot Mercadonegro, Bobby Rivas en Los Titanes. Laat die zomeravonden maar komen!