Tjane presenteert zondagmiddag 27 november in het Brabantse Zundert haar eerste cd Mark. Alle nummers die op de cd staan zullen live gespeeld worden. Op verzoek worden de cd's, die er natuurlijk te koop zijn, gesigneerd door de groepsleden.

Tjane is de nieuwe groep rond Bredanaar Guy Roelofs. Rond het millennium trok Roelofs nog volle zalen met zijn project Cadans der Getouwen met o.a. Gerard van Maasakkers, Rudy Velghe en Raquel Gigot; In Tjane heeft Roelofs een aantal andere muzikanten om zich heen verzameld. De samenstelling is: Silvie Moors (zang), Jenny van Diggelen (houten dwarsfluit, tin-whistle en zang), Gilles Rullmann (viool, gitaar en zang), Guy Roelofs (bouzouki en keyboards), Ben Faes (contrabas) en Ruben van Boven (drums, percussie).

In de muziek van Tjane worden invloeden uit pop, jazz en traditionele muziek van de Lage Landen samengesmolten tot een vorm van Nederlandse wereldmuziek. Tjane streeft dus niet naar een imitatie van traditionele muziek, maar blaast onze vroegere muziek juist nieuw leven in met boeiende, eigentijdse arrangementen.

De cd-presentatie begint zondagmiddag 27 november om 14 uur in Cultureel Centrum Van Gogh in Zundert. Entree €7.50. Omdat het van Gogh-centrum niet erg groot is, is het raadzaam te reserveren op www.vangoghzundert.nl.

Zie ook: www.tjane.nl.