Na vijf jaar samen spelen, hebben pianist Jean Christophe Renault en accordeonist Didier Laloy hun eerste duo-cd uitgebracht: Hors-piste (Home Records). Ze presenteren het album aanstaande woensdag 5 oktober om 20:00 uur in CC Rijke Klaren, Rijke Klarenstraat 24 in Brussel.

In de composities van Jean Christophe hoor je flarden Keith Jarrett, Eric Satie of Oost-Europese volksmuziek. Hij zweeft tussen bezinning en uitbundigheid, vaak repetitief en bezwerend, steeds verrassend. Met zijn uitzonderlijke muzikaliteit is tegenpool Didier Laloy de perfecte partner, attent en kort op de bal, krachtig en sensueel. Tijdloze muziek.

Onze recensent Paul was onlnags juichend over dit album. Hij schreef ondermeer: ...Hors-piste is een ski-term: buiten de gebaande pistes skieën. In overdrachtelijke zin is dat ook precies wat er opdeze CD gebeurd. (...) Sfeervolle, veelal minimalistische composties waarin frases voortdurend herhaald worden maar die door subtiele variaties in toonhoogte en tempo telkens toch een spannend karakter krijgen, maar vooral behouden. Muziek, gemaakt met minimale middelen maar met een grote, meeslepende, emotionele lading. (...)Ruim 58 minuten muziek die je op het puntje van je stoel houdt. Absolute aanrader!...

Zie ook www.muziekpublique.be.