De 4 eerste elpees van Bram Vermeulen worden nu voor het eerst op CD uitgebracht in een drie-delige CD box onder de titel TERUGBLIK (AMC 67002). Met deze albums was Vermeulen een van de grondleggers van de Nederpop.

Het gaat om de bundeling van de volgende elpee's:
Bram Vermeulen & De Toekomst ‘Bram Vermeulen & De Toekomst' (1980)
Bram Vermeulen & De Toekomst ‘Doe Het Niet Alleen' (1981)
Bram Vermeulen & De Toekomst ‘Tegen De Tijd' (1982)
Bram Vermeulen ‘Bram Vermeulen' (1983)

De Toekomst
Na het uiteenvallen van Neerlands Hoop eind 1979 besluiten Bram Vermeulen en Jan de Hont samen verder te gaan. Peter Warnier, Frans Hendriks, Erik Mooijman en Jakob Klaasse van de Specials sluiten zich aan bij Bram en Jan en zo ontstaat Bram Vermeulen & de Toekomst. Een half jaar lang geeft de groep voorstellingen onder de vlag van het Holland Festival. Ze werken samen met onder andere actrice Olga Zuiderhoek en zangeres Rini Oudhuis. Daarna gaan ze door als popband. Twee jaar spelen ze samen en er worden drie LP's opgenomen.

In het voorjaar van 1982 gaat De Toekomst samenwerken met Doe Maar onder de naam De Orde. Maar na tweeëneenhalf jaar en 350 optredens loopt het spaak tussen Vermeulen en de muzikanten van de Toekomst. Er wordt veel geschreeuwd over en weer, maar het mag niet baten. Het einde is daar van een zeer talentvolle Nederlandstalige groep.

Bram Vermeulen gaat solo door en de LP 'Bram Vermeulen' is ook de enige die ooit met een Edison bekroond werd en bevat ondermeer de titel 'Onzin'.

Tijdens een vakantie in Toscane, vorig jaar, overleed Bram Vermeulen aan een hartstilstand. Bram Vermeulen werd net geen 58.