De CD die de Zwolse groep Blue Dew heeft opgenomen van de nummers uit haar theaterprogramma The Long Journey Home is bedoeld als "product" bij dit programma, zo laat ons de bassist van de groep, John Beumer, weten.

Het theaterprogramma The Long Journey Home heeft de groep gemaakt "ter ere" van hun 15 jarig bestaan in 2003. Van de eenentwintig nummers die het programma - en dus de nieuwe cd - omvat, waren er dertien al ooit op eerdere albums verschenen.

John Beumer: "We kregen regelmatig de vraag of de nummers die we spelen in The Long Journey Home ook op de CD's staan die we verkopen. Dat is niet met alle nummers het geval. Eigenlijk moeten de theaterbezoekers dan twee CD's van ons kopen (2001: Life's other Side en 1998 Blue Dew on Irish grass) en dan nog missen ze zo'n achttal nummers. Daarom hebben we in september een CD met alle 21 nummers gemaakt. Omdat we het zien als een onderdeel van het theaterprogramma zullen we rond deze CD verder geen extra ophef maken. Geen bijzondere presentaties, gewoon binnenkort te koop na afloop van het theateroptreden. Als het met de eindmix een beetje meezit zal dat vanaf 18 november in het Enschedese theater Theater Concordia het geval zijn."
Zie ook: www.bluedew.nl