De Ierse zangeres Enya heeft even buiten Parijs haar nieuwe (zesde) album Amarantine voorgesteld. Het is haar eerste plaat sinds vijf jaar. "Amarantine" (‘eeuwigdurend') verschijnt 21 november bij Warner. De single Amarantine ligt al een week eerder in de winkel. Enya (44) brak in 1988 door met Orinoco flow, een single van het album Watermark. Vijf albums en enkele Grammy Awards later heeft ze al 65 miljoen platen verkocht, ook al gaat ze nooit op tournee. "Ik zou niet liever, maar dan moet het wel met een orkest en een koor. (...) Hopelijk komt het er deze keer wel van.'', zegt de zangeres in het Vlaamse dagblad Het Nieuwsblad.

Enya, een van de zussen Brennan (Clannad) werkte voor haar zesde album samen met het echtpaar Nicky en Roma Ryan, dat haar al sinds het begin bijstaat. Op een persconferentie bij de cd-voorstelling in Parijs kwamen zowel Nicky Ryan als Enya zelf aan het woord. Even het Nieuwsblad citeren:
...,,Mensen zeggen ons soms: het is altijd hetzelfde dat jullie maken'', aldus Nicky Ryan op een persconferentie. ,,Ik vind van niet. Waarom zegt men dat nooit over rock-'n-rollbands? Die doen toch ook steevast hetzelfde? Het is Enya-muziek. Dit is wat er uit haar hoofd komt.'' ,,Het leuke is dat blijkbaar niemand er goed weg mee weet'', vervolgt Enya. ,,Ik heb mijn cd's al in de bakken new age, Ierse muziek, wereldmuziek en klassieke muziek zien liggen.''