De Groningse groep Törf is hard aan het werk aan haar nieuwe album Olipodigro. Zondag 11/12 treedt Törf op in Theaterboerderij "De Noorderbak" in  Roswinkel. Daar zullen ze ongetwijfeld materiaal van hun album-in-de-maak spelen. Op 24 en 25 september werden 8 stukken opgenomen voor het nieuwe album in de vaste geluidsstudio: Thein in Bremen. In januari zullen nogmaals 4 stukken worden vastgelegd. Het streven is de cd in april te presenteren.

Zanger en voorman van Törf Henk Scholte: "Olipodrigo is eigenlijk een 'ratjetoe', of een 'allegaartje' en ook een Spaanse stamppot. Die stamppot schijnt ooit meegenomen te zijn door Spaanse soldaten tijdens de tachtigjarige oorlog. Onze nieuwe cd heet Olipodrigo omdat hij olipodrigo is. De laatste cd's hadden een duidelijke rode lijn: de dansmuziek van J.P. Beukema of de landschapspoëzie van Jan Boer. Maar op Olipodrigo hebben we verschillende zaken bij elkaar gebracht."

Het nieuwe album bevat traditionele stukken maar ook eigen tekst en muziek. Hele gedragen stukken maar ook een zeer hoog tempo wordt niet geschuwd. De invloeden zijn verschillend: Italiaans, Iers, Zweeds, Klezmer, folkrock en Gronings. "Maar", zo zegt Scholte: "Olipodrigo is vooral typisch Törf. De eigen stijl van Törf is onmiddellijk herkenbaar voor onze luisteraar. Maar wel een Törf in ontwikkeling. Voor de eerste keer in een zevenmansbezetting. Dit geeft mogelijkheden, van een kalm, bijna volledig stil, lied tot een muur van geluid in een opzwepende en stampende instrumental. Door de inbreng van Jos Kwakman en Marius Greiner slaat Törf nieuwe wegen in. De strakke ritmes van Jos en mediterrane arrangementen van Marius verbreden het geluid."
 
De cd van Törf is trouwens nu al te bestellen. Als je dat doet krijg je na de presentatie onmiddellijk een exemplaar toegestuurd voor € 15,00 (incl. verzendkosten). Zie www.torf.nl.

Het concert begint zondag 11/12 om 15 uur in Theaterboerderij "De Noorderbak" Roswinkelerstraat 81b, Roswinkel.  Voor reserveringen van kaarten tel.: 0591352300