Op 9 februari brengen de Haagse muzikanten van Smutfish hun nieuwste cd Through A Slightly Open Door (Munich) uit. Deze  presenteren ze op 25 februari in het Paard van Troje! 'Country noir' noemen ze hun muziek, maar muziekrecensenten hanteren liever begrippen als "sinistere juweeltjes", "americana met een macabere twist" en "Neil Young in zijn donkerste dagen".
Jennie Stearns zal die avond van Smutfish inkleuren met sferische melancholie.


Through A Slightly Open Door zal ook in België te verkrijgen zijn. De cd met 12 nummers is medio oktober geheel opgenomen en gemixed in de Wisseloordstudio's in samenwerking met John Sonneveld.

Het is slechts anderhalf jaar geleden dat de wereld werd getrakteerd op het debuutalbum van Smutfish, genaamd Lawnmower Mind. Naast de lovende kritieken in de Volkskrant belandde het album al snel op een eerste plek op ondermeer het ‘ondergrondlijstje' van OOR om vervolgens eind 2004 een indrukwekkende tweede plaats in te nemen in de eindejaarslijst van Nederlands bekendste muziekblad. Haagse popjournalisten verkozen het zilveren schijfje tot Beste Haagse CD van 2004 en in november van datzelfde jaar verscheen bovendien de alom geprezen EP 'The Fish That Couldn't Swim'. Naast indrukwekkend studiowerk imponeert Smutfish ook live met ondermeer optredens tijdens Crossing Border (2003 én 2004) en het Noorderslag Festival in 2005.

Smutfish cd release party: Paard van Troje 25/2.  Zaal open: 19:30, aanvang: 20:30 / € 5,-
www.smutfish.nl.