Small House, Wide Open View' is het tweede album van de instrumentale Vlaamse band Bal Des Boiteux. Het wordt op 3 februari in de Gentse Kopergietery aan het publiek voorgesteld.


Na het debuutalbum ‘Gods And Horses' is de productie opnieuw in handen van Stef Kamil Carlens (Zita Swoon). Het album verschijnt op het Gentse label Keremos dat ook Sioen, Absynthe Minded en PJDS onder zijn hoede heeft. Het album bevat tien nieuwe nummers. Het persbericht zegt daarover: ‘Contrasten vormen de geliefde voedingsbodem. Tussen uitgestrekte landschappen en klein huishoudelijk geluk ontstonden tien composities die een nieuw Bal Des Boiteux laten horen, rijper en toegankelijker dan voorheen.'

Bal des Boiteux zijn: Lieven Nijs (gitaar), Jeroen Baert (viool), Joris Blanckaert (accordeon), Tim Vandenbergh (contrabas) en Boris De Laat (drums).

Het wordt geen doorsnee cd-presentatie. Onder de noemer ‘Het Huis der Kreupelen' hebben kunstenaars theater ‘De Kopergietery' 3 februari ingericht met het werk dat zij aan de hand van de composities van Bal Des Boiteux hebben gecreëerd (zie ook www.lewisinheaven.tk) .
Vanaf 16 uur is er doorlopend gratis vernissage met receptie. Bal Des Boiteux geeft drie intieme concerten in de theaterzaal: om 18:00, 21:00 en 23:00 uur. De plaatsen zijn beperkt. Toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vemeld daarin je naam, het aantal personen en het uur van de voorstelling die je wilt bijwonen.

De Kopergietery vind je aan de Blekerijstraat 50, 9000 Gent (vlakbij De Centrale).

Meer info: www.balsesboieux.com , www.kopergietery.be (onder gastproducties) en www.keremos.be