Een klein jaar geleden gaf een bijzonder gelegenheidskwartet een aantal concerten in België. Twee Franse toppers uit de folkmuziek, multi-instrumentalist Frédéric Paris en draailier-wizard Gilles Chabenat, hadden zich aangesloten bij het Vlaamse duo Göze, oftewel: accordeonist Wim Claeys en gitarist Maarten Decombel. Van dit kwartet staat een cd op stapel.


Het album is helemaal afgerond. Het wachten is nu op een goed moment voor de release. Zo verklaarde accordeonist Wim Claeys gisteravond in het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap. Bovendien kondigde Claeys een Boombal-cd aan voor 25 april. Het gaat dan om een compilatie van alle balgroepen die de afgelopen twee jaar op een Boombal hebben gespeeld. Het Boombal (een initiatief van Claeys) krijgt 6 februari te horen of de nominatie voor een Vlaamse Cultuurprijs daadwerkelijk heeft geleid tot die prestigieuze onderscheiding.
Turbulente tijden dus voor Claeys. Begin februari is hij ook nog eens betrokken bij cd-presentaties van twee groepen waarin hij een voorname rol speelt: Tref (3/2) en Ambrozijn (7/1).