Kilkelly is al jaren voor velen het meest geliefde nummer van de Zwolse folkband Blue Dew. In 1998 nam Blue Dew Kilkelly op voor de CD Blue Dew On Irish Grass. Het nummer vormt sinds 2003 het hart van het theaterprogramma "The Long Journey Home" waarmee Blue Dew momenteel in de Nederlandse theaters optreedt. Kilkelly is daarom opnieuw door Blue Dew opgenomen voor de nieuwe CD van Blue Dew: The Long Journey Home. Nu is het nummer gratis te downloaden, evenals het hoesje voor deze single.

Onze recensent schreef over het album ‘Long Journey Home' en het verstilde nummer Klikelly ondermeer: ....Een eerlijk album. Geen gastmuzikanten. Gewoon met z'n vijven rond enkele microfoons, geen trucs, niets dubbel ingespeeld. Dat dit niet altijd leidt tot honderd procent perfectie neem je op de koop toe. Zeker omdat er een aangenaam warme sfeer tegenover staat. Soms geeft die de songs zoveel meerwaarde dat ze zich kunnen meten met versies van Ierse en Amerikaanse voorbeelden. Toppunt van schoonheid vormt in dit opzicht de versie van ‘Kilkelly' welke die van Mick Moloney, Jimmy Keane & Robbie O'Connell op het verzamelalbum ‘Bringing it all back home' overtreft door de zang van Pim Leutholff...

blue dew - kilkelly

Wout Sleijster schreef in Dagblad De Stentor: "Er is al jaren vraag naar de versie van "Kilkelly" zoals de Zwolse band Blue Dew die vertolkt. Met de zojuist verschenen cd "The Long Journey Home" voldoet Blue Dew aan die vraag. Het is de vertolking van een classic uit het schatrijke Ierse repertoire".

Kilkelly is gratis te downloaden van de Blue Dew site www.bluedew.nl.

De theateruitvoering van The Long Journey Home is nog te zien op:
- 15 februari : Folk in de Wâlden, Stania State, Oenkerk
- 26 februari : Café De Amer, Amen -uitverkocht-
- 17 maart : The Irish Night, Hubertushuis, Geleen
- 9 april : Jubileum The Claddagh, Theater De Kom, Nieuwegein
- 23 april : De Verhalenboot, Zwolle

Voor meer info: zie de concertagenda op de Blue Dew website.