Van The spirit that guides us verschijnt in april het album we are under reconstruction part. 1. Het vat de eerste vijf jaar tstgu samen en is het eerste deel van een tweeluik, waarvan het tweede deel later volgt. 'We are...'  is geen best of-cd of B-kant verzameling (materiaal van de albums "the sand the barrier" en "north & south" ontbreekt), maar een coherent nieuw geheel waarop zowel nieuw materiaal wordt geïntroduceerd als ouder materiaal opnieuw wordt geïnterpreteerd.

Op de 16 tracks zijn alle (ex-)leden van tstgu te horen. Songs van de heavy e.p. "24 winters" zijn door de originele zanger ingezongen. Songs van tstgu's allereerste releases (splits met The Lionheart Brothers resp. Selfmindead die beide niet of nauwelijks meer verkrijgbaar waren) zijn opnieuw geremixed en gemastered.

Na de release van tstgu's laatste album 'north & south' in april in de VS door Goodfellow Records zal hun nieuwe album ‘We are...' in de Benelux en Duitsland verschijnen op Sally Forth Records (in deze landen volgt ook een tour). Volgend jaar komt ‘We are...' samen met part 2 uit in Noord-Amerika (Goodfellow Records).
Zie ook www.sallyforthrecords.com en www.thespiritthatguidesus.com.