De Zeeuwse band The Old Firm stelt zondag hun nieuwe live-cd vol Schots-Ierse folkrock voor in cafe Schuttershof in Middelburg, vanaf 17.00 uur. Muziek maken betekent voor hen plezier maken. Of zoals bandlid Peter van Liere het in de PZC zegt tegen Annemarie Zevenbergen: "Het is ons werk, maar het moet niet op werk gaan lijken."  Het drietal is voor de gelegenheid uitgebreid met twee gastmusici die ook hun bijdrage aan de cd geleverd hebben.

Hier nog enkele passages uit het artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant:
...Het leven van de 'Old Firm-mannen' moet vooral leuk zijn. Plezier maken, een biertje drinken in het café en feesten, vooral veel feesten. Maar dan op hun manier, met hun muziek. "Wij zijn levensgenieters en dat klinkt door in onze muziek. (...) We nemen ons werk eigenlijk wel serieus, maar het moet voor alles leuk blijven. Daarom hebben we op een gegeven moment ook een sabbatical year ingelast. Het werd allemaal te druk. We wilden even wat anders", vertelt Peter van Liere. Met 'we' bedoelt hij Hans van de Werf (accordeon, gitaar en zang), Maarten Termont (gitaar, viool en zang) en zichzelf natuurlijk. Peter is drummer en doet de backing vocals. "We hebben toen allemaal wat anders gedaan, Hans wilde naar Australië en is daar elf maanden geweest. Ik ben in Nederland gebleven en heb hier en daar genoten.
Verder ben ik nog naar Portugal gegaan." De nieuwe cd, Ten year anniversary live, is een compilatie van nummers die de afgelopen tien jaar op het repertoire stonden, gecombineerd met een aantal nieuwe composities die het laatste jaar gemaakt zijn....

..."We willen dit jaar nog een nieuwe cd opnemen, een studioalbum met eigen werk. En verder..... ach, eigenlijk willen we een grote bus kopen. Zo een waar je in kan slapen. Dan kunnen we wat meer reizen en grotere folkfestivals bezoeken. We zitten nu nog heel veel in het Ierse kroegencircuit. Maar die festivals zijn echt leuk. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Folkwoods geweest, inderdaad, midden in het bos. Iedereen was verkleed." Grinnikend: "Vooral de bosnimfen, die herinner ik me nog goed."...

The Old Firm treedt zondag 12/3 op in cafe Schuttershof in Middelburg, vanaf 17.00 uur. Op 25 maart is de groep te horen tijdens de Folk Night in Groede vanaf 21.00 uur.