Liesbeth Puts van Music & Words, dat inmiddels de nieuwe stek in Hilversum heeft ingenomen, meldt weer een aantal nieuwe releases, zoals het album The Old Simplicity van Niamh Parsons & Graham Dunne.

Liesbeth Puts mailt dat ze ons de volgende mooie titels niet wil onthouden:

Niamh Parsons with Graham Dunne - The Old Simplicity - Green Linnet GLCD 1232
Na ‘Heart's Desire' (MWCD 4037, in 2002 uitgeroepen tot Celtic Album of the Year) is het een tijdje stil geweest ronde de sympathieke Ierse zangeres Niamh Parsons. The Old Simplicity is opnieuw een sober album, met gitarist Graham Dunne als haar vaste begeleider en slechts spaarzaam ingezette gasten, waaronder zangeres Kat Eggleston. Toch is het een krachtige en afwisselende plaat geworden, dankzij Niamh's zangkwaliteiten die worden omschreven als ‘simply magnificent traditional singing'. De productie was in handen van Dennis Cahill, momenteel hier op tour met Martin Hayes!

Nuru Kane - Sigil - Riverboat Records TUGCD 1041
Volgens veel recensenten was het optreden van de Senegalese zanger/gitarist/guimbrispeler (=grote driesnarige bas/luit) Nuru Kane het hoogtepunt van ‘the Festival in the Desert 2004'.
Met zijn zoektocht naar de verbinding tussen de muziek van Noord- en West- Afrika komt hij tot een fantastisch klinkend resultaat. De bluesfeeling van Ali Farka Toure gecombineerd met o.a. de trance van de Marokkaanse gnawa is wel heel bijzonder. De nummers zijn in één take opgenomen en producer Martin Swan (Mouth Music) heeft het geluid heel intiem weten te houden. Nu al kandidaat voor de titel: ‘Wereldplaat van het jaar'

Maria Bethânia - Tempo Tempo Tempo (DVD!) - Discmedi DMDVD 415405
De Braziliaanse zangeres Maria Bethania heeft geen introductie nodig. Met haar hommage aan de Braziliaanse zanger/componist Vinicius de Moraes, het album ‘Que Falta Voce Me Faz' (DM 403902) wist ze het afgelopen jaar ook in ons land weer heel wat nieuwe luisteraars aan haar te binden. Het werk van Vinicius de Moraes vult dan ook een behoorlijk deel van haar optredens momenteel. De prachtige registratie van concerten die ze op 12, 13 en 14 augustus 2005 gaf in Sao Paulo laten dit nu ook zien. Meer dan 2 uur muziek en beeld van een groot artieste.
(Let op: beperkt beschikbaar)

The Rough Guide To Flamenco Nuevo - World Music Network RGNET 1170
De hedendaagse ontwikkelingen in de flamenco worden met deze Rough Guide (een prima vervolg op de ‘Rough Guide To Flamenco'(RGNET 1015)) zeer goed in kaart gebracht. Van de Mexicaanse gitaarduivels Rodrigo Y Gabriela tot de Israëlische zangeres Yasmin Levy, van Elena Andujar uit Sevilla tot Javier Ruibal uit Cadiz, de hartstocht, de passie is die van de flamenco. Aanbevolen!

The Rough Guide To The Music Of Tanzania -  World Music Network RGNET 1158
De muzikale diversiteit die je in Tanzania aantreft is zeer groot. Tanzania wordt momenteel door de ‘wereldmuziek'pers dan ook gezien als het muzikale centrum van Oost-Afrika. Van de hiphop in Maasai-taal tot de taraab-orkesten van de oostkust, deze Rough Guide geeft een zeer goed overzicht van de muzikale diversiteit van dit land. Samensteller Werner Graebner heeft bijna uitsluitend gebruik gemaakt van lokale opnames waardoor deze cd zelfs voor de grootste connaisseur een verplichte aanschaf wordt.

Off The Beaten Track - World Music Network RGNET 904

Het nieuwe uiterlijk van de Rough Guide-serie is een mooie aanleiding om weer een nieuwe budget-sampler uit te geven. Naast een prima selectie (16 tracks) uit de serie is er een catalogus met alle leverbare titels toegevoegd. Ook het interview met de samensteller (labelbaas) Phil Stanton en reisinformatie uit de Rough Guide- boeken ontbreekt niet. label:

Zie ook www.musicwords.nl.