Op 17 en 18 maart neemt de 15 jaar bestaande Belgische band Jaune Toujours een live-cd op in de ABclub in Brussel. Zij krijgen assistentie van de zangeressen van Mec Yek (de groep waarmee bandleider Piet Maris zigeunermuziek speelt), Laïla Amezian van Arabanda en Maris' accordeonfanfare.

Naar verwachting ligt het album eind mei in de winkel. Eind dit begint Jaune Toujours met opnamen voor een studio-cd die begin 2007 zou moeten uitkomen. In dagblad De Standaard verklaart zanger/accordeonist Piet Maris waarom er eerst een live-album komt:  
,,Het begint voor Jaune Toujours momenteel te bollen in het buitenland. In Duitsland onder meer en ook wel in Frankrijk, Spanje en Italië. Dat komt omdat we een paar gemotiveerde mensen hebben gevonden die er voor ons concerten zoeken. Maar zij moeten wel een instrument hebben om hun werk degelijk te kunnen doen. Een cd waarop '© 2004' staat is dat eigenlijk niet; ook al is hij in het buitenland pas later uitgekomen. Gewoon een compilatie uitbrengen zou wat inspiratieloos geweest zijn en voor nieuw werk is het nog wat vroeg omdat ik nog maar pas een cd heb uitgebracht met Arabanda. Daarom leek een live-cd een veel beter idee. Niet alleen omdat veel oudere nummers andere arrangementen hebben gekregen door onze bezettingwissels, maar ook omdat we goede reacties krijgen als we naar potentiële organisatoren een cd en een live-dvd sturen. Live zit er toch altijd wel meer energie in."

Opnames live-cd Jaune Toujours 17/3, 22u (aftershow Jools Holland, alleen kaarten in voorverkoop) en 18/3, 20u, ABclub, Brussel (02-548.24.24).
Zie ook www.abconcerts.be en www.choux.net.