Om geld voor cd-opnamen te vergaren geeft de Vlaamse folkgroep Setanta een ‘cd-benefiet' op vrijdag 24 maart in folkclub 't Ey in Belsele. Ze omschrijkven hun sound als een stevige en fantastische mix van Vlaamse, Keltische en Scandinavische melodieën.

Setanta neemt hun cd op in april in de studio van Philip Masure, maar kunnen elke euro gebruiken. Daarom houden ze deze benefiet, alwaar ze natuurlijk zelf spelen, maar ook verrassingen hebben. Zo komen er 2 pipers van de Antwerp & District Pipeband meespelen (topper op het Europese continent, met tal van prijzen op hun naam) en is er tijdens de pauze ook een Morrisdance-groep uit Bristol en na het concert een jamsessie/bal met o.a. ‘muzikanten uit een nog niet nader te noemen spiksplinternieuwe Vlaamse superbalgroep in avant-première'.  

Samenstelling Setanta: Gunnar Van Hove (fluit en bodhran), Jeroen Geerinck (gitaar - KV-Expres, Boulet), Lies De Meulenaere (zang en percussie) Björn Van Hove (viool en zang - Boulet, Fanteyfare).
 
Setanta: cd-benefiet, vrijdag 24 maart 2006, aanvang 21u00, 't Ey Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele, België. Kaarten: 5 euro voor leden / 7 euro voor niet-leden.
Zie ook www.setanta.be en www.tey.be.