Columbia Records zal op 25 april het 21ste album van Bruce Springsteen uitbrengen. We Shall Overcome The Seeger Sessions zal Springsteen's persoonlijke interpretatie van 13 traditionele nummers bevatten, die allemaal te maken hebben met de legendarische Amerikaanse folkmuzikant Pete Seeger.

Springsteen zegt zelf dat veel van zijn muziek, zeker dat wat hij akoestisch doet, rechtstreeks uit de folktraditie stamt. Voor hem was het maken van dit album een creatieve bevrijding, omdat hij van al die verschillende roots geluiden houdt en de liedjes met slechts een paar noten en weinig woorden toch een hele wereld op kunnen roepen.

Er doen heel wat muzikanten mee: Springsteen (gitaar, harmonica, B3 orgel en percussie), Sam Bardfeld (viool), Art Baron (tuba), Frank Bruno (gitaar), Jeremy Chatzy (contrabas), Mark Clifford (banjo), Larry Eagle (drums en percussie), Charles Giordano (B3 orgel, piano en accordeon), Ed Manion (saxofoon), Mark Pender (trompet), Richie "La Bamba" Rosenberg (trombone) en Soozie Tyrell (viool). Lisa Lowell, Patti Scialfa, Springsteen, Pender, Tyrell en Rosenberg dragen bij aan de backing vocals.

We Shall Overcome The Seeger Sessions
wordt uitgebracht als DualDisc, met het hele album op de ene kant en op de andere een dvd. Daarop is een 30 minuten durende video te zien met materiaal over hoe het album tot stand is gekomen. Bovendien bevat het DualDiscpakket twee bonusnummers en een speciaal boekje met een boodschap van Springsteen. Hetzelfde pakket zal overigens ook op de internationale markt uitgebracht worden als cd/dvd.

Bruce Springsteen is van plan om een korte tournee te doen in de VS en Europa om dit album te promoten. De bedoeling is dat een groot deel van de muzikanten die op de cd meespelen dan ook hun opwachting zullen maken. Meer nieuws daarover wordt nog bekend gemaakt.

Springsteens manager Jon Landau zegt dat We Shall Overcome The Seeger Sessions een heel bijzonder album is, licht verteerbaar en met pure vrolijkheid. Bruce heeft volgens hem een stel Amerikaanse klassiekers omgevormd tot een dynamisch, modern en heel persoonlijk statement.

We Shall Overcome The Seeger Sessions bevat de volgende nummers:

1. Old Dan Tucker
2. Jessie James
3. Mrs. McGrath
4. Oh, Mary, Don't You Weep
5. John Henry
6. Erie Canal
7. Jacob's Ladder
8.My Oklahoma Home
9.Eyes On The Prize
10. Shenandoah
11. Pay Me My Money Down
12. We Shall Overcome
13. Froggie Went A-Courtin'

Bonus Tracks:
Buffalo Gals
How Can I Keep From Singing