Music & Words laat weten dat de nieuwe releases elkaar in hoog tempo opvolgen. Liesbeth Puts van M&W laat haar licht ondermeer schijnen over Coffee Coloured Strings van de Britse singer-songwriter Kirsty McGee en over Whenever van het trio David Munnelly, Helen Faherty & Philip Masure.

Nieuwe releases:
 
MUNNELLY - FLAHERTY - MASURE: WHENEVER - Fréa Records MWCD 4057
David Munnelly (trekharmonika), Helen Faherty (zang) en Philip Masure (gitaar, cister) zijn geen onbekenden meer in de internationale folkscene, spelen al geruime tijd samen en hebben nu besloten hun unieke sound op cd te zetten. Het Celtic Beat Music Magazine omschreef hun samenwerking al als ‘musical poetry'. Hoogstaand vakmanschap wordt gekoppeld aan subtiliteit, maar een paar lekker swingende instrumentalen ontbreken niet. Gasten zijn o.a. Soetkin Collier, Sylvie Moors, Guido Piccard en Daire Bracken. ‘MFM' is nu op tour in België: mis ze niet!

MANFRED LEMM & ENSEMBLE: MAJN CHOLEM - MEIN TRAUM  - Edition Künstlertreff EK 171065
De Duitse zanger Manfred Lemm heeft zich gespecialiseerd in het jiddische lied en met name in het werk van Mordechai Gebirtig. Hij heeft diverse cd's en een boek uitgebracht. Nu is een van zijn platen uit 1992 weer beschikbaar gemaakt. Majn cholem bevat uitsluitend gedichten van Gebirtig, op muziek gezet door Lemm. Verplichte kost voor ieder die zich bezighoudt met het jiddische lied.

MAURICE EL MEDIONI MEETS ROBERTO RODRIGUEZ: DESCARGA ORIENTAL -  Piranha PIRCD 2003
Het is het bekende verhaal en toch verbaas je je iedere keer weer. De ontmoeting van de uit Oran (Algerije) afkomstige Maurice El Medioni, de rai- pionier en grootmeester van de oriëntaalse pianostijl, met de Cubaanse latin superdrummer Roberto Rodriguez (o.a. Miami Sound Machine, Joe Jackson en John Zorn) levert weer het spreekwoordelijke magische muzikale moment op. Cubaans/oriëntaalse latin? Nee, letterlijk en figuurlijk wereldmuziek. De Songlines (maart/februari) verkoos deze cd tot ‘Top of the World'.

JIMI HENDRIX: ELECTRIC LADYLAND AND BEYOND - Purple Haze HAZE 11
Na ‘Are You Experienced' (HAZE 5) en ‘Axis Bold As Love' (HAZE 10) wordt nu ook de popklassieker ‘Electric Ladyland', aangevuld met outtakes, door Purple Haze Records als dubbelcd uitgegeven. Vooral de meer dan een half uur durende ‘Voodoo Chile (Slight Return) Sessions' geven een goed inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van dit nummer. Gitaartovenaar, componist, studiofreak maar vooral geniaal muzikant Jimi Hendrix at work.

KIRSTY MCGEE: COFFEE COLOURED STRINGS - Park Records PRKCDS 77
Wij brengen niet vaak singles uit, maar dit keer is het om een bijzondere singer-songwriter onder de aandacht te brengen. Kirsty McGee begon haar carrière in 1991 bij de Manchester punkband The Bedfowers. Haar nieuwste plaat, waarvan deze single afkomstig is, laat horen dat ze als songwriter een grote stap voorwaarts gemaakt heeft. Ze wordt vaak met Nick Drake vergeleken vanwege de intimiteit van haar liedjes. De Engelse pers en radio zijn al erg over haar te spreken, nu de Benelux nog!

Zie ook www.musicwords.nl.