De Veldhovense pubfolkband Folkaholics heeft haar ei gelegd. Hun eerste  full-album Folk You! is klaar. Na cd-presentatie op 30 april voor genodigden volgen er twee die voor iedereen toegankelijk zijn, eerst in Kaffee Lambiek in Tilburg op 6 mei en de dag daarna in het Gorinchemse café De Keizer.

Zowel in Tilburg als in Gorinchem zullen de Folkaholics een gewoon optreden verzorgen, ‘maar', zo belooft de groep, ‘de tweede dag is er aanwezigheid toegezegd van de Gorinchemse folkbende, dus er zou wel eens een sesie achteraan geplakt kunnen worden...'
Tegelijk met de lancering van de cd Folk You! gaat ook de nieuwe site van de Folkaholics de lucht in, die geheel in stijl zal zijn met de vormgeving van hun nieuwe cd.

Een kleine twee jaar geleden maakte de groep al eens Live at O'Jerry's,  een demo-cd met 7 nummers. Nu gaat het om een volwaardig studio-album met de nummers Queen of Argyll, Spanish Lady, Oh my Head, Streams of Whiskey, I am who I am, Raggle Taggle Gypsy, Fiesta, Follow me up to Carlow, Wild Rover en Foggy Dew.

De Folkaholics zijn: Joris Barnier (drums, djembé, percussion, backing vocals),  Simon Berg (gitaar, bas, backing vocals), Pim van Bussel (lead vocals, harmonica), Mark Dirne (gitaar, banjo, mandoline, backing vocals), Ben Groenen (accordeon, fiddle, backing vocals), Frans Kuijpers (tin whistle, saxofoon, backing vocals).
Zie ook www.folkaholics.nl.