Op de Nekka-nacht rond het 30-jarige Kadril afgelopen weekeinde in Antwerpen  stelde VRT-Radio 1 de cd Een Nieuw Lied voor. Dat is een compilatie van de liedjeswedstrijd die de radiozender al vijf jaar organiseert. Het album bevat 15 nummers onder andere uitgevoerd door Thé Lau, Kadril, Flip Kowlier, Eva De Roovere & Gerry De Mol, Rick de Leeuw, Jan De Smet, Gorki, Stef Bos, Kris Wauters, Wigbert, Laïs en Bart Peeters.
Elk jaar mogen tgv Nekka Nacht mensen eigen geschreven teksten insturen, waaruit drie winnaars gekozen worden. Die teksten worden dan door Vlaamse componisten tot een song verwerkt. Tijdens de Nekka Nacht werden de nieuwe prijswinnars bekend gemaakt en werden hun nummer live uitgevoerd. Dat zijn Het hellend vlak van Ronquières, een stukje levenswijsheid op muziek gezet door Thé Lau; Achterblijver, over het verdriet van iemand wiens geliefde sterft, op muziek gezet door Kadril; en Willem, een liedje over een baby, uitgewerkt door Flip Kowlier.

Nu zijn alle artiesten, die op die manier de afgelopen vijf jaar de prijswinnende liedjes uitvoerden, bij elkaar op deze cd Een Nieuw Lied (EMI) geplaatst. Dat levert de volgende 15 nummers op:
1. Flip Kowlier - Willem
2. Thé Lau - Het hellend vlak
3. Kadril - Achterblijver
4. Eva De Roovere & Gerry De Mol - Maandagochtend
5. Pieter Embrechts - Liefde half om half
6. Dirk Blanchart - Van sterven ga je dood
7. Ronny Mosuse - De juf van esthetica
8. Rick de Leeuw - Wanneer het klopt
9. Jan De Smet - Den Bob
10. Gorki - De Grot
11. Stef Bos - Ik mis je zo
12. Kris Wauters - Wat een nacht
13. Wigbert - Als Matahari
14. Laïs - De reiziger
15. Bart Peeters - Kanariepiet à la grand-mère