We meldden al eerder dat er een nieuw album van NO blues op stapel staat. Inmiddels is bekend dat Tracy Bonham mee zal werken aan de opnamen van deze plaat, waarvan de release in september gepland staat.

NO blues begon als gelegenheidstrio na een driedaagse sessie voor productiehuis Oost-Nederland (ON). In dit project zoeken Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (u'd) en Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas) de muzikale verbinding tussen de Arabische en westerse wereld. De cd Farewell Shalabiye werd opgenomen en kreeg lovende recensies. Daarop volgde een succesvolle tour, en inmiddels is NO blues een vast gezelschap geworden, waarin ook percussionist Osama Mileegi een belangrijke rol speelt.  

Voor de opvolger van Farewell Shalabiye zal dus worden samengewerkt met singer-songwriter Tracy Bonham. Zij speelde onlangs nog op het Naked Song Festival, waar Anne-Maarten van Heuvelen haar al begeleidde op een nummer. Met een klassieke scholing achter de rug, Bonham begeleidt zichzelf op piano, viool en gitaar, is zij een bijzondere toevoeging aan de Arabicana van NO blues. Het album zal uitkomen bij Rounder Records.