De release van het eerste solo-album van de Vlaamse zangeres Eva De Roovere (Kadril, Oblomow, Kleine Blote Liedjes) is opgeschoven van mei naar 16 augustus. Het album onder de titel De Jager bevat Nederlandstalig werk in een poppy idioom met een rootsy randje. 


De gelijknamige titeltrack is al geregeld te horen op de Vlaamse Radio 2. De Jager werd de afgelopen weken door de luisteraars onmiddellijk naar de hoogste regionen van het radioprogramma ‘Carte Blanche' gestemd.

In dagblad De Standaard zei ze onlangs op een vraag of ze kiest voor kleinkunst of de grote boodschap: "Mag het ook een kleine boodschap zijn? Grote boodschappen hoeven niet zo voor mij. Ik houd niet van moraliserende liedjesteksten. Muziek is entertainment, maar als ik een boodschap kan overbrengen, zal ik het niet laten. Ik heb nu eenmaal een stem, dus wil ik mijn stem ook laten horen. Op de nieuwe plaat staat bijvoorbeeld een a-capellanummer dat me na aan het hart ligt. ,,Om mee te slapen'' heet het. Ik ben niet zeker of iemand er een boodschap aan heeft, maar ik wilde er wel iets mee zeggen. Het gaat over de kleine zorgen die iedereen heeft, of je nu in Afrika woont of in Canada. Het maakt niet uit waar je woont, we zitten allemaal met vragen als: ,,Zie ik er wel goed uit?'' en ,,Heb ik wel genoeg vrienden?''

De Roovere heeft het album opgenomen met producer Jo Francken en Ron Reuman. Ze stoomt een kleine begeleidingsgroep klaar voor  een tournee langs de Vlaamse culturele centra. Maar eerst is ze op een aantal festivals te zien, zoals op 1 juli om 21 uur tijdens Na Fir Bolg in Vorselaar en 2 juli op het Straatmuzikantenfestival in Tongeren. Ook op de Gentse Feesten zal ze niet ontbreken. Daar staat ze op 16 juli op het podium van de Korenmarkt om 21:30 uur.

Zie ook www.evaderoovere.be.