De Aailaandtour waarmee Martin Korthuis zijn nieuwe album in de noordelijke provincies en op de waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog  presenteert, komt op vrijdag 25 augustus a.s. thuis op Schiermonnikoog. Er staan twee presentaties op het programma. 's-Middags in Strandpaviljoen de Marlijn en 's-avonds in Cafe-restaurant Bellevue aan de Badweg.

Martins muziekvrienden Elco Stalknecht (accordeon en piano), Albert Bartelds (gitaar en mandoline), Rick Mensink (percussie en slagwerk), Peter Dees (gitaar), en Jeroen van Halem (bas) begeleiden hem hierbij.
 
Het album Aailaand vindt zijn oorsprong op het 'aailaand' Schiermonnikoog, waar Martin woont en ook zijn liedjes schrijft. Onlangs is Schiermonnikoog tot 'de mooiste plek' van Nederland verkozen. Met het titelnummer Aailaand weet Martin haarscherp de sfeer van dit eiland neer te zetten. Mocht u nog nooit op dit waddeneiland zijn geweest, dan brengt dit nummer u in de verleiding dit zeer binnenkort wel te doen.
 
Ingetogen liedjes
Dit album heeft twaalf prachtig ingetogen gearrangeerde Groningstalige liedjes waarin Martin op zijn eigen karakteristieke manier over de vele facetten van het leven zingt. Over de dood, de liefde, het vaderschap, verlies, vreugde, heimwee. Kortom, alles wat ons bestaan menselijk maakt komt aan bod op zijn inmiddels vierde album. Tien van deze liedjes heeft hij zelf geschreven. De andere twee liedjes zijn een bewerking/vertaling van een  Shaffy klassieker en een compositie van Ede Staal.

25 augustus 2006
AAILAANDTOUR thuis op Schiermonnikoog
15.00 uur - Strandpaviljoen De Marlijn, Prins Bernardweg 2.
20.30 uur - Grand Cafe Restaurant Bellevue, Badweg 32
Toegang gratis
Info: www.demarlijn.com en www.bellevueschiermonnikoog.nl.