Op zaterdag 2 en zondag 3 september worden op een van de meest sfeervolle muziek podia van Noord-Oost Nederland twee optredens verzorgd door de Amerikaanse singer-songwriter en activist Si Kahn. Daarbij worden opnamen gemaakt voor een nieuwe cd, waarop ook Ygdrassil te horen zal zijn.

Door publicaties als het Rolling Stone magazine en The Washington Post wordt de sociaal actieve Kahn omschreven als de "Woody Guthrie" en de "early Bob Dylan" van onze tijd. Zijn eigenlijke dagtaak bestaat al voor zo'n 40 jaar uit vakbondsorganisatiewerk in de zuidelijke staten van America waar hij de belangen van de mijnbouw, textielwerkers en andere productieberoepsgroepen behartigt.
Na zo'n 15 LP's/cd's op o.a. de Amerikaanse Flying Fish en Rounder Record labels neemt Si nu in Nederland zijn derde cd op voor het locale Strictly Country Records label.

si kahn
Si Kahn
 
Tijdens een korte tour in februari van dit jaar ontmoette Si Kahn na een optreden in Friesland Linde Nijland en Annemarieke Coenders van het befaamde folktrio Ygdrassil. De muzikale vonk sloeg direct over en kort hierna ontstond het plan om de mooiste folkvocalen van ‘t land toe te voegen aan een aantal liedjes die Kahn heeft geschreven en geselecteerd voor dit unieke cd-project.

ygdrassil
Ygdrassil
 
De heren Ab Sligter en Jan de Haan van muziekpodium De Amer verleenden spontaan hun ondersteuning aan deze optredens en opnameplannen en zo hebben deze bijzondere concerten vorm gekregen. Voor alle liefhebber van akoestische muziek met inhoud een aanrader!
 
Si Kahn en Ygdrassil, zaterdag 2 en zondag 3 september, De Amer, Amen 20, Amen.
Voor reserveringen, contact de Amer:
Ab Sligter: Tel.: 0592 389 271
Jan de Haan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
               
Zaterdag 2 september: aanvang 20:00 uur
Zondag 3 september: aanvang 14:00 uur
 
Meer info: www.sikahn.com en www.ygdrassil.nl.