De nieuwe cd Open van de Nederlandstalige singer/songwriter Sido Martens komt uit op het independent label Inbetweens Records. Martens, in de jaren zeventig lid van de folkrockgroep Fungus en met Kaap'ren Varen destijds een hit scorend, is sedert 1996 bezig met een tweede solocarrière. Onlangs gaf hij een enthousiast ontvangen concert tijdens het Folkwoods Fetsival in Nuenen.

Zijn vaak poëtische teksten behelzen het leven in de ruimste zin van het woord. Liefde, verdriet, de dood, de zee, weemoed en verlangen keren vaak terug. Donkere tinten, milde spot, een archaïsch woordgebruik en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens' liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert. Sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala.

Inbetweens Records opereert vanuit het Limburgse Elsloo en brengt naast veel Limburgs dialect, een bruisend fenomeen, betrekkelijk veel singer/songwriters uit. Namen als Iain Matthews, Shannon Lyon of BJ Baartmans en Arno Adams vallen op in de catalogus.

Open verschijnt in januari 2007.

Zie ook: www.sidomartens.com en www.inbetweens.com.