Het Belgische label Parsifal, dat ook distributeur is van folk en wereldmuziek bij onze zuiderburen, mailt de volgende nieuwe uitgaven:

Nieuw bij het Italiaanse FOLKCLUB ETHNOSUONI
LA MORESCHA ANTICA - MARINESCA ES 5355 folk
Een heruitgave van hun cd uit 2000. Deze groep is in Italië vooral bekend voor hun interpretaties van Italiaanse zeemansliederen. Hierbij bespelen zij de traditionele, akoestische instrumenten.
 
MIREILLE BEN ENSEMBLE - MINIATURES  ES 5356 folk
Een Franse zangeres met traditionele Franse volksliedjes op een Italiaans label. Waarschijnlijk een teken dat het de moeite waard is.

JSP-uitgaven:
VARIOUS - THE GUITAR EVANGELISTS - VOL 2 - 4 CD JSP 7759 gospel
Alhoewel dit reeds het tweede doosje is in de reeks, vinden we hier nog eens 101 perfect geremasterde opnames van de echte ‘Guitar Evangelists'. Om in de hemel te geraken is er geen gebrek aan liedjes en gezang ...Blind Joe Taggart, Blind Joe Amos, Elizabeth Phillips, e.v.a. ... we all meet when I take my vacation in Heaven ...
 
VARIOUS - PARAMOUNT OLD TIME RECORDINGS - 4 CD  JSP 7774 old time
De Paramount kataloog bevat een schat van opnames van ‘early blues', ‘old time music' en ‘hillbilly'. ‘Old Time' lijkt te zijn gegroeid uit een fusie tussen blues en folk maar ligt zelf aan de basis van de country. ...En hier is dan die basis ...