Modern times van Bob Dylan is een hit. Voor het eerst in 30 jaar staat de nu 65-jarige singer/songwriter op één in de Amerikaanse Billboard 200-lijst van best verkochte popalbums. Hier in Nederland loopt-ie ook goed. Hij staat op de eerste plaats in de Mania 30, de CD Top 30 van de grootste speciaalzaak van Nederland en op de derde plaats in de Mega album top 100.

In België het zelfde beeld: in Vlaanderen is het de een na best verkochte cd, in Wallonië staat het album op zes. Het album staat ook op nummer één in onder meer Australië, Canada, Ierland, Denemarken. In Engeland komt hij binnen op 3.

In de eerste week dat het album uit was gingen er een kleine 200.000 exemplaren van over de toonbank in de VS. Dylans laatste album dat op nummer één stond, was Desire uit 1976. Modern times is het eerste studio album van Dylan in bijna vijf jaar.

Bob Dylan staat de afgelopen jaren weer meer en meer in de spotlights. Hij treedt veel op. In 2004 verscheen zijn goed verkochte biografie. Wereldwijd werd de documentaire over Dylan, No direction home van Martin Scorcese goed ontvangen. En alle kranten berichtten over het radioprogramma dat hij sinds kort presenteert. Zijn vorige twee albums stonden maximaal zes weken in de charts. Benieuwd hoe dat nu uitpakt.