Nieuwe releases

Elliott Murphy - Strings Of The Storm - Last Call/Bang!
Murphy klinkt hier iets minder intiem dan voorheen. De cd bevat naast de traditional The Banks From Ohio en Neil Youngs Bird eigen materiaal, waarvan hij een deel samen schreef met zijn gitarist Olivier Durand. Verder horen we o.a. accordeonist Kenny Margolis en tweede stem Cindy Bullens.

David Olney - 'Border Crossing' - CoraZong
Dit album van David Olney kwam reeds in 1992 uit, maar in een kleine oplage. Ghij was dus al lang niet meer te koop. Deze re-release van CoraZong omvat tevens twee bonustracks die ook uit '92 stammen en zijn opgenomen tijdens de legendarische singer-songwriters marathon in Paradiso in Amsterdam met Guy Clark en Townes van Zandt.

Thea Gilmore - Avalanche - YRGNUH A1
Pas 23 jaar oud en reed toe aan haar vijfde album. Thea Gilmore wordt in Engeland beschouwd als het grootste singer/songwriter talent en in de pers reeds stilletjes vergeleken met Dylan en Waits. Met een droomstem die ergens ligt tussen Sandy Denny en Tanita Tikaram zingt ze de scherpste teksten in composities die van alles in zich hebben: rock, folk, blues en pop.

Joe Strummer & The Mescaleros - Streetcore - Hellcat Records
Dit zijn de laatste opnamen van een van de opvallendste gitaristen van de laatste jaren die zo nu en dan ook een belangrijke rol speelde in The Pogues. Het album bevat ondermeer de single Coma Girl en live tracks opgenomen op de Brixon Academy.

Billy Bragg - Must I Paint You A Picture - Cookcd 266
The Essential Billy Bragg. Twintig jaar timmert deze maatschappijkritische Engelse singer/songwriter al aan de weg. Een mooi overzicht van het werk van Billy Bragg die zich ontpopte als A Fresh Faced Annoying Bastard.