‘What you hear is what you get-muziek'...dat is een goede omschrijving voor de sound van de zes Markowski-songs op de nieuwe EP Porcupine's Sister. Op zondag 19 november 2006 deelt de formatie rond singer/songwriter Sonja Markowski de vreugde over de totstandkoming van deze geluidsdrager met de rest van de wereld.

De winnaar van de Grote Prijs Zuid Holland 2006 verblijdt die dag belangstellenden in het Rotterdamse Centrum Beeldende Kunst met een kort optreden. Via www.livecast.nl zullen talloze MySpace- en andere vrienden over de hele aardbol live mee kunnen luisteren.

Wat staat je te wachten? Een natuurlijk, rauw, ongepolijst geluid zonder productionele opsmuk, in een akoestische sfeer... een duidelijke keuze van de uit Berlijn afkomstige singer/songwriter. Semi-akoestische gitaar, een ruig zingende dobro, dromerige pedal steel, de zoete klanken van een mandoline, warme contrabas en een bescheiden drumset geven haar liedjes de sound die ze nodig hebben. Multi-instrumentalist Jan van Bijnen is verantwoordelijk voor het geavanceerde snarenwerk dat de composities de Amerikaanse roots-sound geeft. Contrabassist Cees van der Laarse (Herman van Veen, Jan Akkerman) en drummer Rudi Sanders (Monsieur Dubois) vouwen hun klanken smaakvol om de songs heen en zorgen voor extra dynamiek. Porcupine's Sister is het geslaagde resultaat van een jaar lang zo veel mogelijk spelen op een groot aantal podia, van ‘steeds meer op elkaar ingespeeld raken', van ‘zoeken naar een eigen sound'.

Hoewel Sonja Markowski na het afronden van haar conservatoriumopleiding regelmatig eigen muziek heeft geschreven, zette zij als ‘Markowski' pas in de zomer van 2005 haar eerste serieuze stappen. Al snel werd ze opgemerkt en ontving ze diverse (nominaties voor) prijzen, met als voorlopig hoogtepunt de winst in de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Waar het heen gaat.....wie zal het zeggen? In de zomer van 2007 tourt Markowski in halve bezetting door de Verenigde Staten voor nóg meer inspiratie en misschien komen er - naast Träume Süß op deze EP- meer liedjes in Sonja's moedertaal Duits. Vast staat in elk geval dat Markowski nog lang niet uitgezongen is.

Zondag 19 november 2006, Markowski, Centrum Beeldende Kunst (www.cbk.rotterdam.nl) op de Nieuwe Binnenweg 75 in Rotterdam. Aanvang 16:30 uur, entrée is gratis. Porcupine's Sister is volop verkrijgbaar, koffie-, thee- en koekliefhebbers komen aan hun trekken en als je tussendoor nog een kunstwerk uit de artotheek wilt lenen...geen probleem. Wie verhinderd is is van harte uitgenodigd om de presentatie via internet te volgen. Ga naar de website www.livecast.nl en volg de instructies. Na afloop van het concert kun je het zo vaak als je maar wilt terugluisteren.

Zie ook: www.markowski-music.com en www.myspace.com/thisismarkowski.