Bad French is de titel van de nieuwe cd van JP Den Tex. Het is een album dat zich het best laat omschrijven als ‘een Europese soundtrack bij een Amerikaanse roadmovie'. JP wordt in dit muzikale avontuur bijgestaan door The Emotional Nomads bestaande uit Jac Bico, Leon Klaasse, Bart van Poppel en Bart de Ruiter. De productie is in handen van comeback kid Sander Janssen en ex-Tröckener Kecks lid Theo Vogelaars (nu bassist van de Snevo's). De release datum is 26 januari 2007.

Voor sound producer Sander Janssen, veelvuldig bekroond voor zijn producties voor o.a. Acda & de Munnik en Van Dik Hout, is dit zijn eerste volledige klus sinds de hersenbloeding die hij kreeg in 1999 - tijdens de opname van de JP den Tex CD Hotel Yankee Tango en het draaien van de JP Den Tex film Emotional Nomads.
 
De eerste oplage van het album bevat een gratis extra CD;  de 1973 Demo sessions voor de tweede Tortilla CD die er nooit kwam.
 
Naast zijn solo activiteiten zal JP Den Tex samen met Paul de Munnik en Kees Prins in 2007 ruim 60 maal in de Nederlandse theaters te zien zijn met hun tour-de-chant ‘Op weg naar huis'. Een en ander lichtjes geïnspireerd door het intrigerend voorbeeld van de roemruchte Traveling Wilbury's.

Zie ook: www.jp-den-tex.com en www.hotelyankeetango.com.