De Nederlandse fadoband Quatro Ventos viert zaterdag 2/12 zijn tiende verjaardag in de Vereeniging in Nijmegen. Voor deze speciale gelegenheid krijgt de band gezelschap van befaamde zangers als Rui Veloso, Fernando Lameirinhas en Iain Matthews. Quatro Ventos houdt ook zijn vijfde cd ten doop: Vozes do Silencio.

In een artikel in De Gelderlander beschrijft Dorine Steenbergen hoe Quatro Ventos al jaren elke laatste zaterdag van de maand volle bak trekt tijdens het Casa de Fado in Nijmegen. Van Rotterdam tot Lelystad en van Groningen tot Tilburg komen de liefhebbers erop af. Zoals in Bairro Alto, de fadowijk van Lissabon worden de liefhebbers gelokt met de combinatie lekkere hapjes en hartstochtelijke fado in restaurant Oporto.

Hier een passage uit het Gelderlander-artikel:
...Quatro Ventos is al tien jaar de band van de Nijmeegse muzikant Wout Pennings (56) die zelf gloedvol de guitarra portuguêsa bespeelt en ijskoud geen woord Portugees spreekt. Waar zanger/gitarist Emanuel Pessanha het over heeft in nummers als Fado casinheiro, Fado primavera, Pode ser, A minha cidade of O meu jardim zal de bandleider worst zijn. "Zou ik het verstaan, dan verbreekt dat de betovering. Bovendien is het toch allemaal één pot nat." (...) Kom daar niet mee aan bij Miguél, afkomstig uit het echte Porto en sinds vijf maanden Hagenaar, die via de tamtam achter het bestaan van dit Nijmeegse fadohuis is gekomen. Glunderend onderbreekt hij zijn maaltijd om zachtjes mee te zingen met de bekende fado's die Emanuel Pessanha vertolkt. Voor een Portugees als Miguél heeft elke fado z'n eigen hartslag. "'t Is hier een beetje als thuis", zegt Miguél met een blik vol saudade (heimwee)...

Tien jaar Quatro Ventos, 2/12 in de Vereeniging in Nijmegen. Aanvang 20.15 uur, entree 15 euro.