Twee Belgische accordeonisten gaan op het album Cryptonique op zoek naar het perfecte huwelijk tussen chromatische - en diatonische accordeon. Dit album (op het label homerecords.be) van Fabian Beghin (Turlu Tursu, Jugalbandi Trio,...) en Didier Laloy (Trio Trad, S-Tres, Panta Rhei,...) wordt aanstaande donderdag gepresenteerd in Brussel. Daarna volgen nog enkele cd-voorstellingen.


Dit buitengewone duo verkende al in sterke mate de mogelijkheden van hun aan elkaar verwante instrumenten. Didier Laloy speelt op diatonische accordeon zowel lyrisch als swingend, zowel ingetogen als dynamisch en altijd subtiel, perfect tot in de fijnste details. Fabian Beghin staat op zijn chromatische accordeon voor een dynamische, eigen sound met een brede blik op de wereld. Een avontuur op het scherpst van de snee met schijnbewegingen en uitstapjes, verrassend of melodisch en niet zelden zonder risico's.

De cd-voorstelling is donderdag 30/11 vanaf 20 uur bij Molière, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel. Zie ook www.muziekpublique.be.
De volgende cd-voorstellingen zijn vrijdag 1 december in CC Florenville (Chinyzaal), zaterdag 2 december in CC St. Georges en zaterdag 16 december in CC Durbuy (Juzainezaal).