Nieuwe Releases

Stemacrobate
Savina Yannatou & Primavera en Salonico - Terra Nostra - ECM/Universal
De Griekse toont opnieuw aan het hele Middellandse Zee-gebied te beheersen. Vocale acrobatiek van het allerhoogste niveau. Op Terra Nostra wordt Savina Yannatou weer begeleid door Primavera en Salonico.

Soloproject
Songs: Ohia - The Magnolia Electric Co - Secretly Canadian
Songs: Ohia is het soloproject van Jason Molina. Op zijn zevende cd laat de singer/songwriter uit Chicago zich bijstaan door tien man. Zijn rustige sound is vervangen door een wat country-achtiger Neil Young stijl.

Subtiele roots
Kelly Joe Phelps - Slingshot Professionals - Ryko 10633
Subtiele roots van een knappe Amerikaanse singer/songwriter. Hij laat zich op zijn vijfde cd omringen door Bill Frisell en de groep Zubot & Dawson. Over het algemeen rustige country-blues met gitaren, accordeon, orgel en mooi zang.

Hongaarse swing
Besh O Drom - Can't Make Me - Asphalt Tango/Music & Words
Met traditionele instrumenten weet Besh O Drom haar balkanmuziek een rocky swingende uitstraling te geven. Van rustig solo-werk op bijvoorbeeld de rietfluit (ney) tot rap en dance. De Hongaren swingen enorm.

Ingetogen Braziliaan
Nonato Luiz - Terra - Mandala/Harmonia Mundi Rustig ingetogen werk van de Braziliaanse gitarist Nonato Luiz. Geen samba, maar op de traditie gebaseerde composities waarin je tango, flamenco en de klassieke achtergrond van Nonato Luiz herkent.